Persoane fizice 021 314 61 49
Persoane juridice 021 311 91 08
Orar de funcționare sediul central Piața Amzei nr.13 Luni Marți Joi Vineri 08:30-16:30 | Miercuri 08:30-18:30

Informații utilizare sistem

Ultima actualizare a informației 31 decembrie 2021

DIRECȚIA GENERALĂ DE IMPOZITE ȘI TAXE LOCALE A SECTORULUI 1  a lansat acest serviciu de Internet prin intermediul căreia contribuabilii pot accesa informații privitoare la obligațiile personale de plată.

Aplicarea Ordonanței 24 din 30.01.2002 a Guvernului României privind încasarea prin mijloace electronice a impozitelor și taxelor locale s-a realizat cu ajutorul soluției AvanTax. Aplicația AvanTax este de tip client-server, cu o bază de date relațională centralizată. Identificarea contribuabilului se face printr-un nume de utilizator și o parola. Din motive de securitate aceste date se obțin personal de la sediul Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 1 situat in Str. Piața Amzei Nr. 13.

Pentru a efectua o plată prin internet este necesar sa fiți posesorul unui cont bancar curent și a unui contract de Internet Banking cu orice bancă din România.

Serviciul de Internet Banking oferă persoanelor fizice și juridice posibilitatea efectuării diverselor operațiuni bancare prin intermediul unui calculator cu conexiune la Internet, indiferent de localizarea acestuia și a unui dispozitiv criptografic de autentificare. Accesul la acest serviciu este asigurat în tot timpul anului, 24 de ore pe zi. Procesarea tranzacțiilor ordonate de client se face în concordanță cu programul de funcționare al băncii.

Utilizând Internet Banking, clienții pot efectua plăți prin ordine de plata de compensare sau de trezorerie, pot transfera intrabancar sume între conturile proprii de card și/sau curente, pot face plăți valutare interne sau externe, pot vizualiza în orice moment soldurile conturilor lor deschise, pot afla informații despre diversele cursuri valutare și dobânzi practicate de bancă. De asemenea, pot fi achitate datoriile catre bugetul local de către contribuabilii cu domiciliul in jurisdictia Sectorului 1 sau in afara acesteia care au obținut accesul in sistemul electronic (se află în posesia documentului care conține numele de utilizator și parola de acces în sistem).

Pentru a putea plăti impozitul datorat la bugetul local al Sectorului 1 prin internet efectuați următoarele operațiuni:
1. Accesați contul dumneavoastră pentru a vizualiza obligațiile de plată către bugetul local al Sectorului 1;
2. Efectuați un virament bancar, în lei, din contul dumneavoastră de internet banking în contul IBAN asociat tipului de impozit sau taxa de achitat.
Conturile IBAN asociate tuturor tipurilor de taxe și impozite le puteți identifica pe site-ul nostru în sectiunea „Listă conturi IBAN”.

Pentru înregistrarea corecta în sistem a tranzacției este necesar să menționati, în momentul efectuprii plătii din contul de Internet Banking, următoarele date:

Nume beneficiar: Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 1
CUI beneficiar: 12293095
Banca beneficiar: Trezoreria Sectorului 1

– pentru impozitul pe clădiri și terenuri: numărul de rol fiscal, adresa clădirii sau terenului, mențiunea „plata prin internet”;
– pentru impozit pe mijloace de transport: numărul de rol fiscal, seria de motor a mijlocului de transport, mențiunea „plată prin internet”;
– pentru amenzi: numărul de rol fiscal, seria și numărul procesului verbal, mențiunea „plata prin internet”.

Previous Informații sistem

Localizare & contact

Sediu central:

  Str. Piata Amzei nr.13

  Orar de funcționare:

    Luni Marți Joi Vineri:08:30-16:30

    Miercuri:08:30-18:30

Puncte de încasare

  Calea Griviței nr.208-210

  Str. Pajurei nr.13

    Orar de funcționare:

      Luni Marți Joi Vineri:08:30-16:30

      Miercuri:08:30-18:30

  Bd. Banu Manta nr.9

    Orar de funcționare:

      Luni Marți Miercuri Vineri:08:30-16:30

      Joi:08:30-18:30

Abonare informații

Pentru a va abona la newsletter, introduceti o adresa de e-mail valabilă și apasați OK

Copyright © 2021 Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 1

Sari la conținut